Vă rugăm să vizitați siteul nostru dacă sunteți de acord cu politicile noastre. Citiți politicile!


Ardei gras cu toleranta la TSWV

Ardei gras cu toleranta la TSWV

Ardei gras cu toleranta la TSWV

Ghesaf  Trade va ofera seminte profesionale, inclusiv  pentru  ardei gras cu toleranta la TSWV.

Compania  Ghesaf Trade distribuie pe piața națională semințe profesionale de ardei cu toleranță la TSWV, «Tomato Spotted Wilt Virus».

Ghesaf Trade  a devenit un brand cunoscut datorită  semintelor de legume distribuite pe piata Romaneasca,  care provin  de la  cei mai apreciați producători  din Uniunea Europeană. Semințele noastre profesionale sunt utilizate pe scară largă în România , inclusiv  pentru agricultura ecologică.

Virusul petelor de bronz  , cum s-ar putea traduce din limba engleză denumirea TSWV «Tomato Spotted Wilt Virus», are în componența numelui cuvântul «tomată» din cauza faptului că acesta a fost descoperit pentru prima oară la roșii, în anul 1919. Dar în ziua de astăzi, acest virus a căpătat o raspandire  din ce în ce mai mare, având capacitatea de a infesta peste 300 de specii de plante.

Acest virus atacă frunza, iar planta nu mai poate produce clorofilă și moare. În cazurile cu infestare incipientă sau parțială, ritmul de creștere sau de maturizare este încetinit.   Virusul  nu  se deplaseaza  singur,  fiind  purtat  de  asa numitii  vectori.  Unul  dintre cei mai periculosi vectori  este  Tripsul,  care  se regaseste in prezent in mai toate  zonele  legumicole  din Romania.    TSWV poate duce la pagube de miliarde de lei numai într-o singură seră. Acest fenomen afectează grav întreprinzătorii, mici și mari, dacă nu sunt folosite semințele necesare unei agriculturi eficiente, cu adevărat profesionale.

Posibilitatile  de  combatere se  limiteaza la  doua directii de  actiune. Prima  se refera  la tratamente   si  are  rezultate   foarte  limitate .  Iar  a doua directie  se refera  la  folosirea de  hibrizi  cu toleranta  la  actiunea  acestui virus.

In  acest  spirit,  lucrand pe  a doua  directie de  combatere  a  acestui  periculos  virus, printre semințele de ardei livrate de noi direct la adresa cumpărătorului se numara   si  ardeiul gras   LAKE  F1,  de tip  SALANA  F1,   insa  cu toleranta  la   virusul  TSWV.   LAKE F1  este un hibrid  nou, cu  o genetica  noua, care prezinta toleranta la  virusul petelor de bronz  si   ofera  fructe   de  culoare   alb-crem, de tip blocky, greutate  medie  150-200 grame, perete  gros,  planta  semiviguroasa, care  se preteaza  foarte  bine  la cultura in sere-solarii,  putand  fi  condusa  in  crestere  nedeterminata,  de primavara   sim pana toaman  tarziu.

Pe langa  acest  hibrid  de  exceptie,  mai oferim   pe  acelasi tip de fruct   hibrizii    SALANA  F1,   GELBY  F1,  dar  si  alti  ardei grasi:  AMI, SLAVY, SOROKSARY   si /sau  ardei  tip Kapia  sau/si  ardei  iuti.

Ghesaf Trade România vinde semințe de ardei cu toleranță la TSWV, tocmai pentru a sustine producția micilor și marilor întreprinzători. Pe langa semintele profesionale de legume,  oferim folie de solar ,bandă de picurare, turbă PINDSTRUP, îngrășăminte BIO si  îngrășăminte GEL.

De fapt, dacă vrei să construiești un solar, Ghesaf România îți poate furniza toate materialele necesare, încă de la demararea proiectului tău.

Te invităm  sa  cultivi in solarul tau semințe profesionale de ardei cu toleranță TSWV, pentru a avea o producție sporită care să-ți dea curaj și să facă posibilă extinderea afacerii tale.

Pentru mai multe sfaturi si sugestii, te rugam sa ne contactezi la:

Tel: 031.105.08.62 sau Fax : 031.105.08.63

Email :  office@ghesaf.ro